سفينه الاصدقاء
عزيزى الزائر مرحبا بك انت لم تقم بتسجيل دخولك ان لم يكن لديك حساب رجاء سرعه التسجيل

طريقة عمل طبق تبولة لبنانية رائع

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل

طريقة عمل طبق تبولة لبنانية رائع

مُساهمة  white dove في الإثنين مايو 25, 2009 3:04 am



استمتعي بتحضير طبق التبولة اللبنانية الرائع في رحلات الربيع والصيف، داخل وخارج المنزل!


المقادير - (لحوالي 3 أشخاص):

عدد 3 ضمة بقدونس خضراء نضرة
عدد 8 الى 10 أوراق نعنع (مش جذوع - الورق فقط)
عدد 3 حبات بندورة حمراء (طماطم) جامدة
عدد 3 بصلات خضراء بجذوعها الخضراء
برغل ناعم بمقدار نصف فنجان قهوة (حجم فنجان قهوة كامل اذا تحبون البرغل كثير)
عدد 2 ليمون حامض معصور
ملعقة صغيرة ملح
زيت زيتون بمقدار واحد و نصف فنجان قهوة ( 1 و 2/1)
رشة فلفل أسود وفلفل حلو وقرفة اي دارسين (رشة صغيرة جدا)
رشة فلفل حار (او أكثر حسب الرغبة)
رشة سماق

طريقة التحضير:

يفرم البقدونس ناعما بسكين حاد و يغسل بالماء و يفوح على الأقل 4 مرات حتى تتأكدي من نظافته و يصفى
يغسل النعنع و يصفى و يفرم و يدفن في داخل البقدونس المفروم حتى لا يسود
تفرم البندورة ناعمة
يفرم البصل الأخضر مع أوراقه ناعما
( بعد الفرم أنا عادة أضع البندورة و البصل في وعاء فوق البقدونس و النعنع المفروم و أضعهم في الثلاجة أي البراد بدون خلطهم مع بعض حتى يحين وقت التقديم مع الحرص على اغلاق الوعاء بورق البلاستيك اللاصق حتى لا تنتشر رائحة البصل في الثلاجة)
يغسل البرغل الناعم و يصفى و ينقع مع عصير الليمون و الزيت و البهارات المذكورة أعلاه. (يفضل نقعه قبل نصف ساعة او ساعة فقط قبل التقديم)
عند التقديم يتم خلط الخضراوات المفرومة أعلاه ببعضها مع مزيج البرغل المنقوع
و تقدم التبولة الى جانبها أوراق الخس أو أوراق الملفوف::::: بالهنا والشفا
avatar
white dove

عدد المساهمات : 1124
تاريخ التسجيل : 01/12/2008

معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

رد: طريقة عمل طبق تبولة لبنانية رائع

مُساهمة  3aas4 في الثلاثاء مايو 26, 2009 8:09 am

الله عليك ياشيفنا ... من احلى السلطات اللى بيعشقها الكل التبوله ... تسلم ايدك ... تقبلى مرورى .
بس ساعات بحس ان وصفاتك عاوزه تنزل اما فى باب الفكاهه او الطفل ... اما بتحكى حدوته او بتقولى مزحه هههههههههههههه.
( عدد 8 الى 10 أوراق نعنع (مش جذوع - الورق فقط) lol!
avatar
3aas4

عدد المساهمات : 1125
تاريخ التسجيل : 09/03/2009

معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

رد: طريقة عمل طبق تبولة لبنانية رائع

مُساهمة  white dove في الأربعاء مايو 27, 2009 5:44 am

هههههههههههههههههههه ايه يا عصفور مش لازم اوضح للسادة الاعضاء الطريقة بالظبط ولا يعنى تفشل منهم الوصفة>>>زى ما بتفشل معايا lol! اصل انا شيف فاشلة اساسا هههههههههههههههههههه
avatar
white dove

عدد المساهمات : 1124
تاريخ التسجيل : 01/12/2008

معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

رد: طريقة عمل طبق تبولة لبنانية رائع

مُساهمة  3aas4 في الأربعاء مايو 27, 2009 1:15 pm

لا بالعكس ده انامتاكد انكشاطره جدا فى المطبخ ... بس ده تواضع انا عارفك
شويه حلوين بئه اهو ... ياريت تخففى السرعه بئه ههههههههههههههه
avatar
3aas4

عدد المساهمات : 1125
تاريخ التسجيل : 09/03/2009

معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

رد: طريقة عمل طبق تبولة لبنانية رائع

مُساهمة  white dove في الخميس مايو 06, 2010 3:30 pm

انا متاكده ان انت اللى شاطر فى المطبخ .. ده انت عامل لنا ام على يا راجل هههههههههههههههههههههههههه

واثبت ده تانى اعتراف منك انى شطورة بئه Embarassed
avatar
white dove

عدد المساهمات : 1124
تاريخ التسجيل : 01/12/2008

معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة


 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى